Кулінарія

Скоблянка з грибами і м’ясом

Дорогі друзі не може такого бути що б гриби могли набриднути, скоро все більше і більше люди будуть готувати з грибами. Прийшла пора грибників не знаю як вам але мені дуже подобається ходити за грибами, я скажу вам більше я далеко не всі гриби збираю залишаю іншим людям, а тільки ті які мені подобаються. І так дорогі читачі і любителі грибів сьогодні ми приготуємо скоблянку з двох видів грибів і навіть з двох видів м’яса. І я думаю пора почати, що ж нам потрібно:

  • яловичина вирізка 0,050
  • свинина вирізка 0,050
  • картоплю в шкірці 0,150
  • бульйон курячий 0,050
  • цибуля ріпч. 0,040
  • сметана 0,050
  • вершки 0,050
  • гриби гливи 0,050
  • гриби білі 0,050
  • сіль, перець за смаком
  • олію раст. 0,010
  • цибуля зел, кріп 0,010 ( по 5 грам )

можна використовувати будь-які гриби і зелень які вам хочеться, так само мало ймовірно що у когось вдома є фритюр, тому картопля ми гарненько миємо й нарізаємо тоненькими скибочками ( якщо ви не любите шкірку звичайно можете почистити її від шкірки ), обсмажуємо на сковороді і що б не спалити вже в розігрітій духовці доводимо до готовності, і поки наш картопля коштує в духовці ми нарізаємо цибулю, свинину і яловичину соломкою, хто любить більший, може різати по крупніше, я віддаю перевагу середню соломку, якщо у вас немає можливості зварити бульйон, можна використовувати невелику кількість води. І так на розігрітій сковороді ми обсмажуємо цибулю, потім додаємо свинину і яловичину, обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім додаємо наші гриби довільно нарізані і ще трохи обсмажуємо. Додаємо бульйон і трохи тушкуємо, головне не переборщити з часом, так як яловичина готується швидко і якщо її перетримати вона стане жорсткою. Потім додаємо сметану добре розмішуємо і прогріваємо соус, потім додаємо і вершки так само прогріваємо і доводимо до смаку сіллю і перцем. Зараз можна подавати на спеціально зроблених чавунних сковородах, які перед подачею розігрівають що б блюдо було довше гарячим, але це зовсім не обов’язково. Викладаємо на блюдо ( тарілку або що вам більше по душі ), поруч викладаємо картоплю і зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленню. Друзі наше блюдо готове, приємного апетиту!